Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.

Felvételi Tájékoztató 2022-2023

sysop Főadminisztrátor

közzétett 1 év óta - 13.05.2022
FELVÉTELI JELENTKEZÉS és BEIRATKOZÁS A 2022/2023-ES TANÉVRE


Kedves Szülők és Növendékeink!

 

A járványhelyzetre való tekintettel a felvételi eljárást és beiratkozást igyekszünk minél kevesebb személyes kontaktussal megvalósítani, online lehetőséget biztosítva a jelentkezőknek és visszajelentkezőknek. Az online jelentkezésre, beiratkozási kezdeményezésre 2022. június 6- ig van lehetőség.

 

A képességfelmérésre, ami a felvételi eljárás része, a későbbiekben meghatározott módon kerül sor. A jogviszony elbírálásáról a képességek felmérése után az igazgató dönt. Szükség esetén pótfelvételi meghallgatásra kerül 2022. augusztus 24-25. között. Kérjük figyeljék az információkat honlapunkon.

Felvételi vizsga/meghallgatás

  • szolfézs előképző (Az meghallgatáson felmérjük a jelentkezők zenei képességeit, készségeit. A felvételi a gyerekek által ismert bármely kis dalocska elénekléséből és játékos készségfelmérésből áll: tapsolás, visszaéneklés).

  • szolfézs előképző utáni hangszer kiválasztása (Célunk, hogy mindenkit az adottságának és érdeklődésének megfelelő hangszerre irányítsuk.) Hangszeres tanszakra való jelentkezésnél kérjük vegyék figyelembe, hogy új tanulókat tanáraink csak a visszairatkozások lezárása után tudnak fogadni, korlátozott számban. A megfelelt, de esetleg hely nélkül maradt tanulók várólistára kerülnek. Kérjük, ennek elkerülésére a jelentkezésnél több hangszert is jelöljenek be, hogy elkerüljük a várólistákat.

  • tánc-, képzőművészeti és színjáték tanszakon csak jelentkezés, készségfelmérés történik elbeszélgetés alapján. (Képzőművészeti tanszakon néhány otthon készített, bármilyen témájú rajz vagy festmény beküldése/bemutatása. Színjáték tanszakon egy rövid vers, mondóka, vagy egy meserészlet elmondása, esetleg egy népdal, vagy gyermekdal eléneklése.)

Az oktatás helyszínei

Aszód - Podmaniczky AMI székhely, Aszód - Csengey telephely, Aszód - Rákóczi telephely, Aszód - EGA telephely, Bagi telephely, Galgagyörki telephely, Galgahévízi telephely, Galgamácsai telephely, Hévízgyörki telephely, Ikladi telephely, Kartali telephely, Püspökhatvani telephely, Turai telephely.

 

A Székhelyen az alábbi szakok működnek

szolfézs előképző, zongora, fafúvós (fuvola, klarinét, szaxofon, népi furulya, furulya), rézfúvós (trombita, harsona, tenor- és barintonkürt), vonós (hegedű, gordonka), magánének, ütőhangszerek

 

Telephelyeinken az alábbi szakok működnek

Aszód - Csengey telephely: néptánc, képzőművészet Aszód - Rákóczi telephely: szolfézs előképző

Aszód - EGA telephely: szolfézs előképző, néptánc, képzőművészet Bagi telephely: szolfézs előképző, népi vonós, néptánc, színjáték

Galgagyörki telephely: szolfézs előképző, zongora, népi vonós, képzőművészet, néptánc Galgahévízi telephely: szolfézs előképző, népi vonós

Galgamácsai telephely: szolfézs előképző, zongora

Hévízgyörki telephely: szolfézs előképző, zongora, vonós (klasszikus hegedű, népi vonós), fúvós Ikladi telephely: szolfézs előképző, zongora, hegedű

Kartali telephely: szolfézs előképző, hegedű, (zongora), képzőművészet

Püspökhatvani telephely: szolfézs előképző, zongora, népi vonós, képzőművészet, néptánc Turai telephely: szolfézs előképző, történelmi társastánc

Tájékoztató az oktatásról

 

A tanítás rendje

Intézményünkben az oktatás a délutáni órákban folyik.

 

ZENEMŰVÉSZET

Általános iskola 1 és 2. osztályosai számára szolfézs előképzős csoportok indulnak heti 2×45 percben. A későbbi hangszerválasztásnál azokat a növendékeket részesítjük előnyben, akik már jártak szolfézs előképzőbe. Szolfézsoktatás a székhelyen, valamint kihelyezett tagozatként az általános iskolákban is folyik.

 

Általános iskola 3. osztályos, vagy annál idősebb gyermekeket a felvételíztető tanárral való egyeztetés, meghallgatás után tudjuk szolfézs csoportba besorolni.

 

A hangszeres órák egyéni oktatás keretében heti 2×30 percben zajlanak. Hangszer mellett szolfézs kötelező tárgyat is tanulnak tanulóink, heti 2×45 percben.

 

KÉPZŐMŰVÉSZET

A képzőművészeti tanszak foglalkozásai: a képzés ideje előképzős évfolyamnak 2×45 perc, 1 évfolyamtól heti 2×90 perc hetente két alkalommal.

 

NÉPTÁNC

A képzés ideje előképzős osztálynak 2×45 perc, 1. évfolyamtól 2×90 perc. A néptánc foglalkozások általában hetente két alkalommal vannak.

 

TÖRTÉNELMI TÁRSASTÁNC (Tura)

Vegyes korosztályú csoport, a foglalkozások heti két alkalommal 2×90 percben vannak.

 

Térítési díj és/vagy tandíj megfizetése ellenében vehető igénybe az oktatás!

 

Ingyenes az alapfokú művészetoktatásban való részvétel a halmozottan hátrányos helyzetű és a sajátos nevelési igényű tanuló részére, amennyiben igazolni tudja az erre való jogosultságát.

Az első alapfokú művészetoktatásban való részvétel ingyenes a hátrányos helyzetű tanuló részére, amennyiben igazolni tudja az erre való jogosultságát.

sysop 13.05.2022 1,749

Intézményünk fenntartója:

Dunakeszi Tankerületi Központ
Cím: 2120 Dunakeszi, Állomás sétány 4.
Telefon: +36 27 795 206
E-mail: dunakeszi@kk.gov.hu
Honlap: https://kk.gov.hu/dunakeszi
Adatvédelmi tisztviselő: adatvedelem.dunakeszi@kk.gov.hu
Integritás tanácsadó: http://kk.gov.hu/tajekoztato-anyagok45
--------------------------------------------------------------------------------
E-kréta belépés
Office 365 felület
Bejelentkezés
A webhely használatával elfogadja adatvédelmi beállításainkat, és megértette, hogy cookie-kat használunk. Bizonyos Cookie-k már be vannak állítva.
Kérjük, kattintson a Elfogadom gombra, hogy elrejtse ezt a sávot. Ha továbbra is használja a webhelyet, akkor feltételezzük, hogy egyetért az adatvédelmi irányelveinkkel.
Itt többet megtudhat adatvédelmi irányelveinkről